There was an error in this gadget

Monday, November 21, 2011

.: Luna Maya Vs Fasha Sandha :.

Ekceli aku xde lah sangat nk komen pasal bola nih. Cuma tertarik ngan kata2 sumone kt twitter. Masa game belum start, kemaen semorg bagi semangat, perangsang, sokongan padu kt Team Harimau Malaya. itu bagus lah.. bukan aku kata tak bagus.. tapi adalah lebih bagus lagik kalau sokongan korg tuh berterusan dlm apa keadaan sekalipun. Knp aku ckp cmtuh? senang jek, pada sesapa yg ada Twitter ke FB ke (zaman skang nih sapa jek takde sume tu kan?) korg tgk je la update kengkawan atau peminat fanatik bola nih.. Kalau Team kita men bagus, melambung2 pujian diorg bagi. Cuba kalau slekkk skit.. ko tgk dorg punya emo.. mcm dorg yg sponsor team kita. segala macam cacian dihamborrkan. Adakah itu wajar??? tidak sama sekali ye korg2 sekalian. Tak cukup ngan player, jurulatih dituduh bodoh, kapten dituduh laok, referee pon digampangkan! seb bek tukang buat air tuh tak diexpose kan sgt.. kalau x.. sah2 kena balun skali. Malas la nk cite panjang... aku rase korg tau apa yg aku cuba sampaikan ye.. Team Harimau Malaya mengharapkan sokongan padu yg tak putus2 daripada korg sume.. gantikanlah cacian dan makian korg dengan puji2an dan doa kejayaan! sekian...

p/s : kalau boleh jgn lah sokong Harimau Malaya jek.. skuad2 lain pun tolong harumkan nama negara gak.. siann dorg. :)

Tuesday, November 15, 2011

.: Missing Wave (Ombak Rindu) :.

Ayuh! Ramai2 ke TGV! GSC! MBO! Cineleisure! Ramai2 kita tgk cite nih. Ekcelli aku tak pnah bace pon novel nih. Tapi di sebab kan rakan sekeliling ramai yg teruja nk tgk cite nih so aku pon ikut teruja. huhuh. Cite kuar 1/12/2011! Bagi yg berkapel dinasehat peg lah ngan kapel anda! mana yg single tuh g ngan kengkawan. Tapi!! peg ngan kengkawan yg layan cite melayu okay! kalau x, tendency utk korg dengar komplen amat lah besar walaupun filem bru 10 menet setat. okay! tu jek aku nk update! (ekcelli ni reminder tuk aku gak) sekian. salamssss

Ombak Rindu tauu bukan Ong Bak 4!

Monday, November 14, 2011

.: Hasil Seni @Dinodungu :.

Ini adalah hasil edit rakan tweeps saya yg lebih mesra dipanggil Dino. Silalah follow beliau, tuithandle beliau adalah @dinodungu.. Kalau ada sapa2 nk saya pamerkan hasil seni anda sila lah, twit saya.. :)

Peruz Punya Pasal

Thursday, October 27, 2011

.: Selamat Hari Jadi Mak :.


27/10/2011 : Ari ni aku rasa sedih skit.. :( Sebab ari ni ari jadi mak.. Tapi tahun ni aku x belikan mak apa2 pun. Sekadar satu panggilan telefon dan ucapan Selamat Hari Jadi. Suara mak kedengaran gembira bila aku call. Tapi aku sendiri tak gembira dengan situasi ni. Memanglah mak tak mintak pun hadiah dari anak2 dia. Tapi sebagai anak.. aku rasa x fair untuk mak... Sebenarnya banyak benda yg aku nk curahkan kt mak.. tapi aku heran, kenapa setiap kali nk curahkan rasa kasih tuh mcm ada bnda yg halang.. mcm susah sangat nk cakap. (aku percaya bukan aku sorg jek yg penah rasa mcm nih). Seolah2 ada satu perasaan janggal bila nk curahkan ayat2 yg "romantik" kat mak atau ayah kita sendiri. Tapi kalau ngan pasangan masing2 bukan men berjela2 lagi susun atur ayat.. :( Bila terbayangkan muka mak, sayu jek perasaan nih.. :(

Mak, sempena hari jadi mak yg ke 64 thun,
Org nk ucapkan Selamat Hari Lahir..
Org  nk mak tau,
Mak la org yg palinggg org syg dalam dunia nih.
Mak dah terlalu banyak berkorban untuk org dan anak2 mak yg lain.
Pengorbanan mak tuh takkan terbalas smpai bila2 mak.
Org nk minta maap sebab smpai sekarang org belum mampu bahagiakan mak ngan abah.
Sepatutnya sekarang ni mak ngan abah dah tak payah lagi kerja siang malam. :(
Mak ngan abah dah sepatutnya rehat2 kt umah.
Maafkan org jugak sebab tahun ni takde hadiah sempena hari jadi mak. :(
Maafkan org sebab xde kt sisi mak di hari jadi mak kali ni.. :(
Tapi cayalah mak, org rindu sangat kt mak.. :(

Selamat Hari Jadi Mak

Puan Azizah Binti Jamion

Monday, October 24, 2011

.: #OctTwtFest 2011 :.

.: 22 October 2011  ari tuh telah berlangsung dengan jayanya #OctTwtFest 2011 kt Digi HQ Shah Alam. Pada sapa2 yg xtau, #OctTwtFest ni adalah satu event yg menghimpun kan para2 tweeps seluruh Malaysia kt satu tempat supaya masing2 berpeluang untuk kenal ngan lebih rapat lagik. :) Mcm2 xtvt gak yg ada kt situ. Happy n Enjoy gak lah. Aku peg ngan Spook, Reko n Fatan. (gigih si spook all da way from JB semata2 nk g event nih. hihihi) Kitorg gerak dri Pandan Indah lebih kuang kul 1.30, singgah lunch kt Restoran Dapur Kampung, Masjid Jamek, pastu nek Putra ke KL Sentral, transit KTM Komuter ke Batu 3, smpai komuter ada shuttle van ke Digi HQ. (Time kaseh Digi), maka sampai lah kt tenmpat kejadian lebih kuang kul 3.30 ptg. Tak perlu la kot nk cite in detail apa yg berlaku kt sana. Cukup lah gambar2 di bawah ni yg merungkai segalanya.. :)




Me Wif Spook
  



@saifulsarudin , @FeruzRahman , @Reko_Re
  



Reko capture nih
  

Suke la tuh dpt pic ngan Lisa.


No komen.




Natasha Hudson :)
  



Tinggi Melangit Imran Ajmain ni
  

Reko bersama Idola




Gojessss Maria Farida
  

Romantis


Fazura pon chantekkk




Board Games Tweeps
  

Tunggu Turn men batu seremban




Wif @ciksenah
  



Ohsem tweeps
  

Bukan senang nk jadi juara


Abg KJ pon ada




TQ Ila for da CD
  



Ohsem mimi!
  


Wajah Penat
 

We r here!




Abg Iqram...
  



Mamat puhlis jgn jeles
  



Beauty Intan Ladyana
  



Si Comel Wan Sharmila
  

Bersama Peminat


No komen




Sila lah follow kami ye.. :)
  

.: Untuk Kali Keberapa Tah :.

 .: Ini tah kali keberapa tah aku post bagitau yg aku nk kembali semula berblogging. Heheh. Tapi kata hanya sekadar kata. Aku harap kali ni aku btul2 serius. Ada beberapa perkara yg menyebabkan aku menyepikan diri dari dunia blogging nih. Salah satu sebabnya... Kemunculan Facebook n Twitter. Huhu. Tapi Alhamdulillah. Di sebabkan FB ngan Twitter jugak lah aku amik keputusan nk kembali blogging nih. :) Tak perlu lah aku nk explain secara detail.. Satu hari korg2 akan melalui fasa2 kehidupan yg sama aku pernah tempuh. perghh.. ayat xleh blah. So aku harap, korg dapat terima semula kehadiran aku dlm arena blogging nih... :) :.

Friday, March 19, 2010

.: Sakit & Sendiri :.



Ari ni aku sakit,

Ari tu pon aku sakit gak.

Ari tu sakit lain,

Ari ni sakit lain..

Esok?

Sakit lagi ke?

Sakit yg sama ke?

Atau sakit lain lak?

Entah.....

Aku xde jawapan..

Aku pelik,

Aku sakit sebab dia,

Sebab dia gak aku ilang sakit.

Rumit...

Dia xtau aku sakit..

Aku mmg tak nak dia tau aku sakit...

Biar mcm mana sulit,

Biar mcm mana rumit,

Biar aku sendiri...

Tanggung sakit ni..

Selama ni pun aku sendiri..

Kenapa tidak kali ni..

Oh Tuhan,

Kenapa perlu ada perasaan ni?

Kenapa dia hadir dalam hidup ni?

Terlalu besar dugaan buat hamba mu ini.

Mampu ke aku pikul beban ni?

Mampu ke aku terusan menipu diri?

Seksa hati?

Dera naluri?

Aku tak pasti....

Kenapa aku rela begini..

Aku bahagia dengan angan2 ku sendiri,

Meski aku tau, fantasi takkan sekali-kali jadi realiti..

Tapi aku tetap pujuk diri..

Beri masa untuk dia menyendiri,

Biar hari berganti hari,

Biar aku perlu menanti 1000 tahun lagi,

Aku tetap sematkan dalam sanubari,

Agar suatu hari...

Dia akan sedar...

Wujudnya dia dalam hati ini...




Wednesday, March 17, 2010

.: Alice in Wonderland :.



18 March 2010 : Aku, Izad n Zahud mengambil kata sepakat untuk tgk cite nih. Maka aku pun menjalankan tugas aku, http://www.gsc.com.my/ n terus beli online.. Memula member opis Izad ada 2-3 org nk peg tapi cancel las minit. So aku beli 3 tiket. Show kul 7.30 pm kt Time Square...

Cite ni best gak ah. Out of 5 aku bagi 4 Star! To be honest aku x follow pun kisah si Alice ni dpd zaman aku anak kecil lagik.. Tapi aku enjoy jalan cerita n animation cite nih.. So kalau ade sapa2 tanya aku best ke tak cite nih, aku sepantas kilat akan jawab, "Best". Nk tgk kali kedua plak, kali ni 3D! Huhu... Aku suka every watak dlm cite nih. Sume ade gaya n style masing2 yg tak membosan kan... Tapi paling aku suka.... White Queen! Huhu. Nk tau kenapa, korg kena tgk sendiri.. Caya lah, tak membazir n x buang masa... :) Ok? Renung2 kan.... selamat menonton...

.: Feruz Da Return :.



Hai Assalammualaikum n salam sejahtera.. :)

Nampak kan title kt atas tuh? "Feruz Da Return". Huhuh, dah lama gila babeng kot aku tak update blog aku nih.. last post aku bulan 9 2009!!! dah berabok gile dah.. Tetibe malam ni rase nk kembali berblogging.. Korang akan tau kenapa tetibe aku wat kemunculan semula..

Actually hari Ahad lepas (14 March 2010) aku baru jek discharged dpd hospital. Operation batu karang katenye. Tak yah la kot cite ngan lebey lanjut pasal tuh.. x menarik utk di kongsikan. Huhu.. Yg menariknya aku di beri cuti saket =MC selama seminggu lebeh. Sehari dua duk rehat kt umah mmg masyuk, masuk hari ketiga aku dah mula sangap.. Huhu. Siyes xtau nk wat apa selain makan tido n surf internet.. (agak2 dah tau lom kenapa tetibe aku kembali berblogging? hehe).

Sebelum ni ade gak terlintas nk kembali aktif blogging, tapi tah mana silapnye, asyik tertangguh jek smpai la nih baru tercapai niat aku tuh.. Harap2 aku diterima semula di kalangan blogger2 yg pernah menjalinkan hubungan sulit ngan aku dulu. Perghhh... Huhu. So strat sekarang aku akan mula lentikkan jemari2 aku untuk update story kt blog aku nih... Harap semua sudi luangkan sedikit masa utk aku n blog aku ni k... Feel free to leave a comment samaada membina atau meruntuh... OK! Makasih! Luv u guyz!

Friday, September 4, 2009

.: Feruz Kembali :.


Huhu.. dah dua bulan x update!!! Takde mase.. rindu sebenarnya nk berblog2 nih. Nk bace blog kengkawan. Tapi tu r, jarang ade kesempatan skang.. Tgh cuba2 nk merapatkn diri semula ngan dunia blog nih..

Rasenye lum terlewat lagik aku nk ucapkan Selamat menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak pada sume umat Islam.. Semoga Ramadhan kali ni akan memberi seribu "kap ba ra kap alip ta nun" = keberkatan pada korg sume...

Hehehe..Ok.. entri ni juz nk announce kemunculan semula aku jek.. heheh... see u nex on nex entri..